جوین طب

طب جوان

جوین طب

طب جوان

در ایام نوروز میهمانی ها چندین برابر ایام عادی سال است

رییس انجمن تغذیه ایران افزود: در ایام نوروز میهمانی ها چندین برابر ایام عادی سال است و افراد باید میزان کالری خود را در طول روز مدیریت کنند، به نحوی که اگر در طول روز ریزه خواری داشته اند، در وعده ناهار و شام تلاش کنند کالری کمتری وارد بدن شود.

وی نیاز بدن به مغزها را حداکثر40 گرم در روز دانست و گفت: میزان کالری مورد نیاز افراد متفاوت است و رعایت تعادل و تنوع باید لحاظ شود ولی به صورت میانگین 2 هزار و 500 کالری برای افراد بزرگسال، 2 هزار و 300 کالری برای نوجوانان و هزار و 800 کالری برای کودکان نیاز است و هر فردی باید نسبت به فعالیت روزانه خود، این میزان کالری را کنترل کند.

حاجی فرجی بر فعالیت جسمی در نوروز تاکید کرد و افزود: افراد می توانند مسیرهای دیدوبازدید را پیاده روی کرده و تلاش کنند سفرهای نوروزی و میهمانی های مکرر موجب فراموشی فعالیت بدنی و ورزش در این ایام نشود.

رییس انجمن تغذیه ایران جایگزینی میوه زیاد را به عنوان غذا اشتباه رایج افراد دانست و افزود: یکی از اشتباهاتی که در سطح جامعه وجود دارد، مصرف میوه برای رفع گرسنگی است؛ در حالی که باید بدانیم میوه هم کالری دارد و نمی توانیم زیاد مصرف کنیم. با توجه به اینکه هر میوه 15 گرم قند دارد که مصرف آن حدود 60 کالری وارد بدن می کند، اگر تعداد میوه های مصرفی زیاد باشد، موجب چاقی و اضافه وزن می شود.

دقت در خرید مغزهای

حاجی فرجی بر دقت در خرید مغزهای آجیل تاکید کرد و گفت: آلودگی به قارچ، کپک و همچنین سم آفلاتوکسین موجب تغییر رنگ و مزه آجیل می شود که از این طریق می توان آجیل های فاسد را شناسایی و از خرید آنها امتناع کرد.

وی تعارف را یکی از سنت های نیک ایرانیان عنوان و بر تعادل آن تاکید کرد و افزود: تعارف های زیاد باعث می شود افراد از موادغذایی بیشتری استفاده کنند و قند و نشاسته موجود در این مواد، سبب ذخیره چربی در بدن می شود که برای سلامت مضر است؛ درحالی که باید حق انتخاب محدود را برای میهمان درنظرگرفت.