جوین طب

طب جوان

جوین طب

طب جوان

در بیمارانی که سابقه دفع سنگ دارند خود به‌راحتی تشخیص می‌دهند که دوباره دچار سنگ‌سازی شده‌اند

در بیمارانی که سابقه دفع سنگ دارند خود به‌راحتی تشخیص می‌دهند که دوباره دچار سنگ‌سازی شده‌اند. در این بیماران حتی نیاز به دادن آزمایش و سونوگرافی نیست، اما در بیمارانی که برای اولین بار دچار سنگ‌سازی شده‌اند، لازم است با انجام آزمایش ادرار و سی‌تی اسکن از کلیه و مجاری ادرار وجود سنگ تائید می‌شود.

چه زمانی سنگ کلیه اورژانسی است؟

اگر درد بیمار با مسکن‌های معمول مثل هیوسین، شیاف ایندومتاسین و دیکلوفناک کنترل نشد، باید بیمار به بیمارستان انتقال داده شود. اگر درد با هیچ مسکن بیمارستانی و سرپایی کنترل نشود، نیاز به خارج کردن سنگ با روش‌های جراحی است.

اگر سنگ گیر کرده و اجازه تخلیه ادرار را ندهد، به کلیه آسیب می‌رساند در این شرایط توصیه به درآوردن سنگ می‌شود.

اگر همزمان با سنگ، عفونت وجود داشته باشد کلیه در معرض فشار ناشی از انسداد سنگ از یک طرف و عفونت از طرف دیگر قرار دارد و ممکن است آسیب جدی به کلیه وارد شود. در این شرایط بیمار را بستری کرده و مراقبت دقیق به همراه آنتی‌بیوتیک‌های تزریقی برای بیمار تجویز می‌شود.

سنگ کلیه، بیماری خوش‌خیم؛ اما بسیار آزاردهنده‌ای است که لازم است پس از درمان و دفع سنگ بررسی از نظر نوع سنگ به عمل آید. در کودکان حتی دفع یک سنگ لزوم بررسی علت را می‌طلبد؛ اما درباره بزرگسالان سنگ‌سازی بارها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

دکتر بهروز هاشمی - متخصص طب اورژانس

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.